DIETA E FRUTAVE DHE PERIMEVE

 

Më e dobët me fruta dhe perime

MSC Anila Kalleshi – Dietologe klinike


E hënë:
Mengjesi: 1 filxhan kafe, 1 fetë bukë e thek- ur (50 gr) (189, 5 kalori)
Paradreke: një filxhan çaj jeshil
Dreka:-Makarona (50gr) me perime (75 gr) (215 kalori);100 gr gjizë (115 kalori);
150 gr perime miks të gjalla me speca, spinaq, karrota (30 kalori);5gr djath i grirë par- miggiano (19 kalori); 5gr vaj ulliri (45 kalori).
Pasditja -150 g Ananas (60 kalori)
Darka: supë perimesh (100 kalori); 5gr vaj ulliri (45 kalori), 50 gr bukë integrale (121 ka- lori); 150 gr mish pule pa lëkurë (309 calorie); 5gr djath i grirë parmiggiano (19 kalori), 200
gr sallatë me pjepër e shalqi (50 kalori)
Totali i kalorive ditore: 1317, 5 kalori

E Martë:
Mengjesi: 200 gr lëng qitroje natyral i sh- trydhur (52 kalori); 50 gr biskota (208 kalori).
Paradrekja: një kafe
Dreka: 200 gr supë perimesh (210 kalori); 120 gr gjoks pule i pjekur në zgarë (120 ka- lori); 200 gr sallatë domatesh dhe radhiqesh (35 kalori); 5 gr djathë parmiggiano i grirë (19 kalori); vaj ulliri 5 gr (45 kalori).
Pasditja: 200 gr luleshtrydhe dhe pjeshkë (54 kalori).
Darka: 200 gr gjellë me presh dhe selino (150 kalori); 250 gr merluc me erëza (185 kalori)
lori); 5 gr djathë parmiggiano i grirë (19 ka- lori); vaj ulliri 5 gr (45 kalori); 50 gr bukë inte- grale (121 kalori); 200 gr ananas (80 kalori).
Totali i kalorive ditore: 1343 kalori

E mërkurë:
Mëngjesi: Një gotë çaj; 30 gr biskota inte- grale (127, 5 kalori).
Paraditja: 125 ml kos frutash me pak yndyrë (20 kalori) dhe një filxhan kafe (45 kalori).
Dreka: supë perimesh 200 gr (100 kalori); 1 vezë omletë me domate e borzilok(100gr) (200 kalori); sallatë jeshile 250 gr (35 kalori); 25gr bukë integrale (60.5 kalori); vaj ulliri 5gr (45 kalori).
Pasditja: 220 gr ananas dhe kivi (70 kalori);
Darka: 50 gr supe perimesh me oriz dhe ma- jdanoz (190 kalori); karkaleca me limon 200 gr (150 kalori); sallatë jeshile e perzier me domate 200 gr (35 kalori); 10gr vaj ulliri (90 kalori); bukë integrale (121 kalori); sallatë frutash me luleshtrydhe e limon 200 gr (65 kalori)
Totali i kalorive ditore: 1343 kalori

E enjte:
Mëngjesi: 1 filxhan kafe;1 fetë biskotate me 10 gr mjaltë (144 kalori).
Paradreke: 200gr pjeshkë dhe ananas (67 kalori).
Dreka: Pasta me domate dhe borzilok 200 gr, e shoqëruar 5 gr djath parmiggiano (120 ka- lori); Carpaccio me limon 100 gr (119 kalori); 200 gr sallatë me kunguj të njomë sallatë (22 kalori); 25gr bukë integrale (60.5 kalori); vaj ulliri 5gr (45 kalori).
Pasdreke: 1 lëng portokalli i shtrydhur 200 gr (66 kalori).
Darka: Sallatë me oriz 230 gr (451 kalori); Sallatë finocchi 200 gr (18 kalori); 25 gr bukë integrale (60.5 kalori); vaj ulliri 5 gr (45 ka- lori), shalqi 200 gr (50 kalori).
Totali i kalorive ditore: 1313 kalori

E premte:
Mëngjesi: 200 ml qumësht i skremuar (92 kalori) i shoqëruar me 30 gr cornflakes (144, 4 kalori).
Paradreke: Një filxhan kafe; 125 ml kos frutash pa yndyrë (45 kalori).
Dreka: Sallatë jeshile e përzier me qepë e turshi 200 gr (35 kalori); 125 gr peshk ton natyral (130 kalori); 25gr bukë integrale (60.5 kalori); vaj ulliri 5gr (45 kalori).
Pasdreke: 200 gr lëng të shtrydhur domate, kastravec e marule (87.5 kalori).
Darka: 200 ml supë peshku (168 kalori); 250 gr peshk i pjekur në zgarë (99 kalori); sal- latë jeshile 200 gr (35 kalori); 25gr bukë in- tegrale (60.5 kalori); vaj ulliri 5gr (45 kalori); pjepër dhe pjeshkë 200gr (60 kalori).
Totali i kalorive ditore: 1317, 9 kalori

 

E shtunë:
Mëngjesi: 125 ml kos pjesërisht i skremuar (54 kalori); biskota 40gr (166 kalori).
Paradreke: lëng qitroje 200 gr (52 kalori).
Dreka: 150gr djathë mocarela dhe domate (389 kalori); sallatë jeshile dhe kopër 200 gr (30 kalori); 25gr bukë integrale (60.5 kalori); vaj ulliri 5gr (45 kalori);
Pasdreke: 200ml lëng domate me lëng li- moni (28 kalori).
Darka: Picë me perime 200gr (300 kalori); sallatë jeshile 200 gr (35 kalori);
vaj ulliri 5gr (45 kalori); sallatë frutash me pjepër e pjeshkë 200 gr (60 kalori).
Totali i kalorive ditore: 1309, 5 kalori


E diel:
Mëngjesi: një gotë çaj; 30 gr fetë bukë e thekur me 10 gr marmelatë (136 kalori).
Dreka: 50gr spageti me domate borzilok e shoqëruar me 5 gr djath parmiggiano (200 ka- lori); fileto viçi 120gr me salcë e piper (143 kalori);sallatëjeshile200gr(35kalori);25grbukë integrale (60.5 kalori); vaj ulliri 5gr (45 kalori);
Pasdreke: 200gr luleshtrydhe dhe banane (92 kalori).
Darka: 70 gr proshutë krudo dhe 240 gr pjepër (181 kalori); Sallatë jeshile e domatesh 200 gr (35 kalori); 25gr bukë integrale (60.5 kalori); vaj ulliri 5gr (45 kalori); 200 gr sallatë frutash me ananas dhe luleshtrydhe (67 kalori).
Totali i kalorive ditore: 1316, 5 kalori