PhD Anila Kalleshi – Dietologe klinike

Prof.Dr. ANILA KALLESHI

Lindur në Shkodër, më 11 Korrik 1972.

STUDIMET

Diplomuar në Universitetin e Tiranës në Fakultetin e Ekonomise dega Finance vitin 1994.

Diplomuar në degën Fizioterapi në 1997 në Visa Medicinska Univerzitet në Zemun në Beograd.

Master në “Nutrition and Dietics” në Stonebridge University London,

Master në “Weight Loss Control & Weight Loss Management” në U.S.A.

Master në “Nutrizione Clinica”  në Universitetin UNICUSANO në Romë.

Harvard Medical School – Lifestyle Medicine: Tools for Promoting Healthy Change”

Master 1 vjeçar në Universitetin Tor Vergata në Romë “ Medicina Estetica” 2016.

Universiteti Aldo Moro ne Bari Corso di Perfezionamento ” Stile di vita over 60″.

Universiteti i Arizones Universiteti I Mjekesesisë Tucson  LIFESTYLE MEDICINE 2018

Prill 2019 Universiteti I Mjekesise ne Lituani – LIFESTYLE MEDICINE 2019

Doctor of Public Health – Academy of Universal Global Peace U.S.A

Honorary Professor from United Nations University for Global Peace

Doctor of Public Health and Humanity

Universiteti Logos International – The honorary title of Academic Merit of the Year 2018

Specializuar në: Anatomy & Physiology 100, Fisioterapia, Weight Loss Control, Cosmetology and Nutrition, Weight Loss Management 101, AntiAging Techniques, Massage and Reflexology 101, Reflexology, Massage Therapy, Weight Training, Nutrition and Dietetics, Beauty Therapy Level 2, Corso di Perfezionamento “Conosci I tuoi geni e cambia il tuo destino” .

Anëtare e “L’associazione Italiana di Dietetica e Nutrizione Clinica (ADI)”,

Anëtare e “British Dietetic and Nutrition Association (BDNA)”,

Anëtare e “European Confederation of Dietetic Association (ECD)”,

Anëtare e “American Dietetic and Nutritionist Association”,

Anëtare e “Academy of Nutrition and Dietetics”

Në 23 tetor 2017 u themelua Shoqata “Albanian Lifestyle Medicine Association” ALMA shoqatë promovon dhe perhaps kulturën e stilit korrekt të të jetuarit sikurse parashikohet dhe nga Organizata Botërore e Shëndetësisë si nocioni “shëndet” ku jam zgjedhur Presidente.

Tetor 2018 Albanian Lifestyle Medicine Association njihet zyrtarisht si pjese e Global Alliance of Lifestyle Medicine

Anëtare e ELMO European Lifestyle Medicine Organisation

Anëtare e ASLM Australasian Society of Lifestyle Medicine

Anëtare e ILMA Italian Lifestyle Medicine Association

Anetare e LMGA Global Alliance of Lifestyle Medicine

Anetare e MSLM Mediterranean Society of Lifestyle Medicine

Dhjetor 2018 Anila Kalleshi është zgjedhur nga Mediterranean Society of Lifestyle Medicine MSLM në cilësinë e Senior Director of Communications.

Ushtron aktivitetin në fushën e dobësimit dhe të dietologjisë që në janar të vitit 1998 me qendrën e saj Anila Kalleshi’s Center AKC.

Dietologe klinike pranë Klinikēs Italiane San Antonio që në vitin 2011- 2019.

Dietologe klinike pranë Klinikes Fertility 2019

Pjesëmarrje në Konferenca dhe Kongrese Kombëtare dhe Ndërkombëtare

– 16 qershor 2016 5th European Nutrition and Dietics Conference në Romë,

– Dhjetor 2015 ne Harvard Medical School “Transforming ourselves and our patients”

– 11-13 korrik 2016 pjesëmarrëse në 9th Euro Global Summit and Expo on “Food and beverages”në Cologne Germany

– 13- 14 Prill 2017 referuese ne Kongresin e 3-te grave shtatëzena me temë “Dieta në shtatëzani.

– 27-29 korrik 2017 International Conference of Dietics and Nutrition në Romë, Itali.

– 13 th International Congress on Advances in Natural Medicines, Nutraceuticals & Neurocognition në  Romë, Itali

– 18-20 shtator 2017 në Zyrih në Zvicër Kongresii 16-të botëror “Nutrition and food chemistry”

– 30 shtator 2017 në Universitetin Aldo Moro në Bari Departamenti Nazionale Scienze dello Stile di Vita ka marre pjesë në kursin “Conosci i tuoi geni e cambia il tuo destino”

– 12 janar 2018 në Universitetin Aldo Moro në Bari Departamenti Nazionale Scienze dello Stile di Vita filloi studimet në Kursin e Perfeksionimit  “Corso di Perfezionamento in Esperto in Stile di Vita over 60 “

24 qershor 2018 Harvard Medical School Lifestyle Medicine: for Promoting Healthy Change

24 October 2018 University of Arizona College of Medecine – Tucson Lifestyle Medicine 2018

AWARDS

– 21 Shtator 2009 Anila KalleshiCenter në ceremoninë e zhvilluar në hotel Concorde në Paris në Francë , Organizata ndërkombëtare B.I.D ( Bussiness Initiative Directions) organizoi “ World Quality Commitment Award ” duke e nderuar me Trofenë e Artë

– 31 Maj 2010 Anila KalleshiCenternëceremoninë e zhvilluarnë Hotel Marriot Marquise në Manhattan, New York U.S.A, organizatandërkombëtare B.I.D ( Bussiness Initiative Directions) zhvilloi “ International Quality Summit Award” duke e nderuar me Trofenë Diamant. Certificate awarded with the quality summit with platinium award for exellence and business prestige. In recognition of the continuos search for quality demonstrated by the achievement of ongoing development and innovation applied to solutions which create business results.

– 29 Nëntor 2010 Anila Kalleshi Center në ceremoninë e zhvilluar në Hotel Gouman në Londër, Angli, organizata ndërkombëtare B.I.D ( Bussiness Initiative Directions) zhvilloi “ International Quality Crown Award ” duke e nderuar me Trofenë Platini “Quality Crown” në Londër. Certificate to Anila Kalleshi Center in recognition of outstanding commitment to Quality and Exellence which merits the International Quality Crown Award London 2010 in the real of Customer Sadisfaction, Leadership, Innovation and Efficiency as established in the QC100 TQM model.

– 20 Dhjetor 2010 Anila Kalleshi është vlerësuar me “The Platinium Technology Award” për cilësinë e shërbimeve që ofron dhe emrin e mire që disponon në treg në Gjenevë.

– 18 Prill 2011 në Berlin të Gjermanisë, organizata ndërkombëtare B.I.D (Bussiness Initiative Directions) nderoi Anila Kalleshin me “The Arch of Europe” për cilësinë dhe ngritjen e prestigjit të biznesit” me motivacionin e njohjes së prestigjit, futjen e teknikave më të fundit, cilësinë dhe arritjet e shkëlqyera. Certificate to Anila KalleshiCenter in recognition of outstanding commitment to Quality and Exellence which merits the International Quality The Arch of Europe 2011 in the realm of Customer Sadisfaction, Leadership, Innovation and Efficiency as established in the QC100 TQM model.

– 31 Maj 2011 Konfederata Botërore e Biznesit e rradhit Anila Kalleshin si një “Anëtare Elitë ”

– 27 Qershor 2011 Kalleshi Center nderohet me “ Trofenë e Artë ” në Frankfurt për kontribut të mrekullueshëm në biznesin botëror.

– 29 Tetor 2011 – Incoob Business Meeting vlerësoi Anila Kalleshin me “The Excellence Awards Peru 2011”. Kjo konventë njeh zhvillimin e bizneseve dhe sukseset e arritura.

-“Company of The Year”, në emër të KalleshiCenter.

– Çertifikata “World Leader Business”, e cila veçon Kalleshi Center si një lider biznesi.

-Titullin e Nderit si “Leader in Business Management.

-Titullin e Nderit “Leader in Marketing Management”.

– 28 Nëntor 2011 Anila Kalleshi është nderuar me Trofenë “The diamond Eye Award for Quality and Excellence” në “Grand Hotel Kempinski” në Gjenevë.

– 4 Dhjetor 2011 në Bruksel, në Belgjikë, The European Society for Quality Research (ESQR) përzgjodhi Anila Kalleshi Center për arritjet dhe manaxhimin cilësor dhe të shkëlqyer në të gjithë botën, duke e nderuar me një trofe.

– 10 Dhjetor 2011 në Oxford, në Konventën e Përvitshme Ndërkombëtare të çmimeve Socrates, Anila KalleshiCenter është nderuar “Best Enterprise Award”, për kontribut personal në zhvillimin e proçesit të integrimit si një lidership frutdhënës dhe efiçent.

-28 Maj 2012 në Hotel Marriot Marquise në New York BID nderoi me çmimin IQS në International Quality Summit Award.

-24 qershor 2012 nëRomë European Society for Quality Research nderoi me çmimin ndërkombëtar  Diamant për Excellence në cilësi.

– 16 korrik 2012 Otherways International Research & Consultant nderoi me “The Golden Europe Award for Quality and Commercial Prestige”nëhollin e Meridien  Etoile në Paris.

– 5 Shtator 2012 European Society for Quality Research ne Bruksel, në International Diamond Prize for Exellence in Quality.

– 19 Nentor 2012 Global Federation of Bussiness e nderoi me çmimin GFB Golden Sphere of Prestige Award 2012 nëTokio.

– 2 Dhjetor 2012 European Society for Quality Research ne Bruksel, në International Diamond Prize for Exellence in Quality.

-18 Dhjetor 2012 European Bussiness Assembly nderoi me çmimin European Quality Award në Hofsburg Palace ne Austri, Vienë.

-26 prill 2014 ne Hotel Hilton Molino në Venecia në eventin e përvitshëm “THE BIZZ EUROPE 2014”

Business Exellencedhe anëtare Elite e Konfederatës  Botërore të Biznesit (WORLDCOB).

-8 Mars 2015 redaksia e GazetësTelegraf në një anketim të saj shpall Anila Kalleshin si një ndër 10 femrat shqiptare symbol i jetës active dhe politike

-30 korrik 2015 në Hotel Caesars Palace ne Las Vegas nëeventin e përvitshëm “THE BIZZ EUROPE 2015” nderohet me trofenë “ Be a legend”

-27 shkurt 2016 në Hotel Claris ne Barcelone World Confederation of Bussiness e nderon me trofenë Golden European Award for Quality and Bussiness Prestige in the Weight Loss Industry sphere.

29 qershor 2016 ne Mexico City 2016 Worldwide Marketing Organization  e nderon me “ Golden Medal for Quality & Service Award

30-31 korrik 2016 me trofenë “Glory “THE BIZZ AMERICAS” ne Washington D.C. USA

2 tetor 2016 në New York nderohet me trofenë Albanian Exellencenëeventin “Zonjatshqipëtarenë New York”

3-4 Korrik 2017 nëLucern të Zvicrës nderohet me Cmimin Ndërkombëtar në fushën e mjekësisë “Name of Science” si dietologia më e mire në Konferencën e Ekselencës të Cilësisë.

14 Shtator 2017 Diplomatic Mission of Peaces and Prosperity e çertifikon si një Misionare të Paqes

6 Tetor 2017 në Hotelin Carlton në Cannes të Francës nderohet me Cmimin Ndërkombëtar në fushën e mjekësisë “The International Award ‘Rose of Paracelcus”në Konferencën e Ekselencës të Cilësisë.

6 Tetor 2017 në Hotelin Carlton Kanë të Francës në European Awards Night nderohet me Çmimin më të lartë Ndërkombëtar në fushën e mjekësisë “The Socrates Award”

14 Nëntor 2017 në Dubai nderohet me çmimin “Triumf” BIZZ AMEA 2017 në Burj Al Arab Hotel nga Konfederata Botërore e Biznesit.

12 Dhjetor 2017 Albanian Exellence nê mbrëmjen Gala të zhvilluar në Hotel Sheraton “50 x 50 Simboli i një brezi “nderohet me trofenë Albanian Exellence 2017.

23 Dhjetor 2017 Live Style Albania e nderoi me trofenë Awards Business Trend 2017 në Tiranë.

Dhjetor 2017 Revista Class e përzgjodhi në 100 gratë qe ndryshuanTiranen.

8 Mars 2018 redaksia e Gazetes “Presheva Jone” e shpall Anila Kalleshin “Personaliteti i Vitit”.

2-3 Maj 2018 në hotelin Carlo IV në Pragë u nderua me trofenë “Pinnancles: dhe “Inspirational Company”.

7 Dhjetor 2018 ne hotel Mac Albania ne Tirane u nderua me titullin “Zonjat qe bene Shqipërinë nga Albanian Exellence.

22 Dhjetor 2018 United Nations University for Global Peace Anila Kalleshinderohet me Golden Award of Human Exellence Award,

24 Dhjetor 2018 Live Style Albania e nderoi me trofenë Çmimi i Ekselencës Awards Business Trend Albania &Kosova 2018 nëTiranë.

25 Dhjetor 2018 GazetaTelegraf e shpall “Femra e vitit 2018”

25 Dhjetor 2018 Miami, Fl. – Logos University Int. know all men by these presents, that the Academic Council of  Logos University Int. by Virtue of the authority in them vested hereby confers upon Dr Anila Kalleshi The Honorary Title of: Academic Merit of the Year 2018 with all the rights and privileges there to appertaining in Witness Whereof, the seal of the University and the Signatures of its Officers have been hereto affixed.

Prill 2019 nominuar nga Global Woman ne kategorine Global Woman Aspirational  Award dhe u shpall fituesja shqipetare duke arritur ne finale- ALBANIA

Qershor 2019 Albanian Excellence hap ekspoziten 121 ……

23 gusht 2019 vleresohet ne hotelin Intercontinental Mary Hopkins ne San Francisco me trofene Victory.

24 gusht 2019 shpallet ne San Francisko  Ambasadore Nderi nga Konfederata Boterore e Biznesit,

4 tetor 2019 The Academic Union Oxford  Council i dha titullin “Honorary Professor”of the Academic Union Oxford in the field of business and management,ne hotelin Intercontinental Carlton ne Cannes.

Është anëtare jurie e çmimeve ndërkombëtare Steeve Awards me qendër në New York nëvitet 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019.

8 Prill 2019 Honorary Degree – Prof.Dr Anila Kalleshi as a personality in service of Social Global Peace and Prosperity. Is given this Golden Medal of Honor. Honorof Global Peace by Academy of Universal Global Peace and Diplomatic Mission Peace Peace and Prosperity.

BOTIMET

Është autore e botimeve ”Si të dobësohemi” në Dhjetor 2011, “Dieta?! Jo vetëm”,”Dieta sfidë” në mars 2014, ”Dieta 28 ditore” në korrik 2014,”Jeto shëndetshëm” në tetor 2015,”Të jetosh pa grurë” në prill 2016, “Dieta në shtatëzani” në 2017. “Kuro me Smoothie” 2017.

“ Lifestyle Medicine –  shkenca e ndryshimeve efektive –  guide praktike per nje stil jetese te shendetshme me Luigi Masellin.

Në 20 dhjetor hap revisten e saj te pare “LIFESTYLEMEDICINE.al”

PJESEMARRJET TELEVIZIVE

– E ftuar në 1798  programe televizive në Top Channel: në emisionet “ Në shtepine tone” “Wake Up”,” Pasdite ne Top Channel”, “Edicionet Informative” “ E diell ne TCH”, “ Vitrina e librit”,  TV Klan ne emisionet:“ E diela Shqiptare”,“ Jo vetem mode”, “Opinion”, Radio Televizioni Shqipëtar ne emisionet: Agon Channel, Digitalb, Vizion +, UTV, Planet TV, Ora News, Channel One, Tv Shijak, Scan Tv, A1 Report, TV Koha, TV Opinion Prizren, Neser Tv, Televizioni Tema, TV Arbëria, etj

INTERVISTA RADIOFONIKE

Top Albania Radio, Radio Tirana, Radio Travel, Radio Scan, Radio Kontakt, etj

ARTIKUJ DHE SHKRIME TE BOTUARA

– Ka mbi 1980 artikuj në revistat: Psikologjia, VIP, Star, Revista Shije, Super, Star People, Elite, Kult, Femra moderne, Bota Femërore, Konak, Madame Mapo, Coffee, Klan, Unike, Ti Sposi, Vajza e ditës, Start Model, Saloon, Runaway Man, Psikostil, Look, Elegancë, Centrum, Anabel, Jeta, Harmoni, Spekter, In style, etj si dhe në gazetat : Telegraf, Shekulli, Tirana Observer, Standart, Sun People, Gazeta Plus e Athinës, Game Over, Paloma, Koha, Intervista, Plus info, Super shëndeti, Dita, Shqiptarja.com, Labëria, Rreze dielli, Panorama, Trafik Vip, Intervista, Ballkan.

Portalet: Newsbomb.com, supershendeti.al, shije.al, panorama.al, laberia.al, vipinfo.al, etj.