A e dini çfarë ndodh kur gatuhet veza?

 

Vezët tolerojnë shumë mirë gatimin, por të ziera humbasin në tretshmëri.

Është e rëndësishme të theksojmë se e verdha e vezës është e pasur me vitamina, kështu që nuk duhet t’i nënshtrohet efektit të temperaturës, pra do të ishte më mirë të përdorej e pagatuar.

Një diskutim i kundërt haset për të bardhën e vezës, e cila duhet të gatuhet si për të shkatërruar avidinën ( e cila frenon vitaminën B6) si edhe për të rritur tretshmërinë, duke qënë se e pagatuar provokon më lehtë fermetimin dhe gazra intestinale.