badmin

Dieta anticelulit

source link

go Kjo diete duhet të jetë e lehtë, e pasur me kos, fruta dhe perime. Sepse të japin një ndjenjë ngopjeje pa e furnizuar trupin me kalori e për më tepër përmbajnë vitamina dhe minerale E hënë Mëngjesi – kafe me qumësht pjesërisht të skremuar (200 ml) 92 kalori – bukë …

Read More »

Dieta për sëmundjet e mëlçisë

click here

watch Shkeputur nga “ Jeto shendetshem” Anila Kalleshi Dietologe klinike Mëlçia e zezë dhe lëngu që prodhohet prej saj luajnë rol të rëndësishëm në procesin e tretjes se ushqimit. Funksionet e mëlçisë – Mëlçia e zezë është gjëndër e madhe, e njohur si laborator biokimik i organizmit, pasi kryen një seri …

Read More »

Çfarë shkaktojnë hormonet tek organizmi i njeriut

go to link

Shkeputur nga libri”Dieta?! Jo vetem… Anila Kalleshi – Dietologe klinike Pasoja shëndetësore janë disa: 1-Rritja me shpejtësi dhe e sforcuar e produktit sjell dëme në shëndet sikurse rritet më sforcim ashtu e sforcon dhe organizmin deri në krijimin e masave tumorale; 2-Nxitja me ngjyrues të parakohshëm çon në dëmtime të …

Read More »

PESHA IDEALE TEORIKE

Shkeputur nga libri “Dieta?!Jo vetem.. “ Anila Kalleshi Për të përcaktuar metabolizmin bazë është e nevojshme të njohim peshën formë, e cila zakonisht llogaritet në bazë të moshës, gjatësisë dhe gjinisë. Ekzistojnë shumë tabela, të cilat bazuar në studime të ndryshme, të cilat llogarisin peshën ideale në bazë të parametrave …

Read More »

Indeksi glicemik

Shkeputur nga libri “Dieta?! Jo vetem” Anila Kalleshi “Indeksi glicemik (IG ose glycemic Indeksi GI) i një ushqimi tregon shpejtësinë me të cilën rritet niveli i sheqerit në gjak (sasia e glukozës në gjak), pas marrjes së një sasie ushqimi që përmban 50 gram karbohidrate. Me fjalë të tjera, është …

Read More »

Etiketa e të ushqyerit

Etiketa e të ushqyerit jep një informacion shume preçiz që lejon të krijosh një ide mbi ushqimin. Zakonisht tregohen vlerat ushqyese për 100 gr produkt dhe për porcion. Këshilla jonë është të marrësh parasysh gjithmonë informacionet për 100 gr, në mënyrë që të mund të krahasosh sa më shpejt ushqime …

Read More »